DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 23. 12. | Buhtelj1,7,3 Mleko7, Mandarina | Paniran piščanec1,3 Ječmenova solata z zelenjavo1,7,12 Domača limonada |
Torek 24. 12. | Žemlja1 Salama in sir7 Kisle kumarice12 100% naravni jabolčni sok | Zeljna mineštra1 Ovseni kruh1 Sadna solata s smetano7 |
Sreda 25. 12. | Lepe praznike in srečno 2025 | |
Četrtek 26. 12. | ||
Petek 27. 12. |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih