DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 3.10. | Mešani rženi kruh EKO1(pšenica, rž) Turistična pašteta4 Češnjev paradižnik ŠSZ Sadni čaj z medom/ sok | Telečji paprikaš1(pšenica) IK Testenine1(pšenica),3 Rdeča pesa12 Sadje |
Torek 4.10. | Polnozrnata bombetka1(pšenica) Sadna skuta7 IK Sliva | Zelenjavna enolončnica s proseno kašo1(pšenica) Ovseni kruh1(pšenica, oves) Jabolčno pecivo1(pšenica),7,3 Naravni sok |
Sreda 5.10. | Polbeli kruh1(pšenica) Kisla smetana7 Ogrska salama Rdeča redkvica Jabolčni sok/zeliščni čaj | Gobova juha1,7 Mleta pečenka1,3 Kuskus z zelenjavo1(pšenica) Zelena solata s krompirjem12 EKO Sadje |
Četrtek 6.10. | Makovka1(pšenica),7 Čokoladno mleko7 Kaki vanilja | Segedin golaž1(pšenica) Pire krompir7 Sadna solata7 100% sok razredčen z vodo |
Petek 7.10. | 2x biga1(pšenica),7 Jagodni bananin smuti Orehi, lešniki8 | Ričet1(pšenica, ječmen) Mešani kruh1(pšenica) Rogljiček1,3,7 100% sok razredčen z vodo |
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih