DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
16. 12.
Ajdov kruh z orehi1,8
Sirni namaz z zelišči7
Suho sadje
Sadni čaj z medom
Bučna juha s popečenimi bučnimi semeni1,7
Mesno zelenjavna rižota s tremi žiti1
Sirni posip7
Pisan radič s fižolom12
Torek
17. 12.
Koruzni kruh1 EKO
Domač tunin namaz3,4
Zelena paprika/sadje ŠSZ
Zeliščni čaj z medom in medom
Kostna juha s korenčkom11,3
Mesna lazanja1,3,7
Zeljna solata s krompirjem12
Sreda  
18. 12.  
Sezamova štručka1,11
Hrenovka
Gorčica10
100% sadni sok
Jabolko
Koromačeva kremna juha s krotoni1,7
Svinjska pečenka
Pražen krompir
Sotirana zelenjava  
Četrtek  
19. 12.
Ovseni kruh1EKO
Čokoladni namaz6,7,8
Mleko7
Mandarina
Stroganov golaž1,10 EKO
Kruhova rulada1,7,3
Zelena solata s korenčkom12
Sadje  
Petek  
20. 12.
Sadni /pisan kruh1,7,3
Hruška
Čaj/mleko7 ŠM  
Zelenjavna enolončnica z žličniki1,3
Orehovo rešetko1,7,3,8, sled.11,6
100% naravni sok razredčen z vodo  

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)