Kaj je AAI prijava?

AAI prijava je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev. Sistemi za enotno prijavo se združujejo v federacijo ArnesAAI, tu kratica AAI pomeni Avtentikacijska in Avtorizacijska Infrastruktura.

AAI prijava učencem in učiteljem omogoča:

  • vpis v MS Teams in storitve Microsoft Office 365,
  • vpis v spletne učilnice Moodle (npr. Kolesar v 5. razredu)
  • in druge Arnesove storitve: https://aai.arnes.si/storitve .

Kaj je AAI-račun?

E-identiteta oziroma AAI-račun je »uporabniško ime v federaciji ArnesAAI«, ki ga dobite od šole, na kateri se izobražujete oz. od organizacije, v kateri delate.

Na OŠ Mislinja ima uporabniško ime obliko ime.priimek@osmislinja.si.

Kako lahko dobim uporabniško ime za enotno prijavo?
Uporabniška imena priskrbi šola vsem učencem ob vpisu na OŠ Mislinja in jih učenci obdržijo do konca šolanja na naši šoli.

Kako lahko zamenjam geslo?
Geslo lahko spremenite na https://mdm.arnes.si/.

Pristojna oseba za upravljanje z AAI-računi na OŠ Mislinja je Petra Cifer (petra.cifer@guest.arnes.si; tel. 02 88 56 614)

Microsoft 365 je zbirka storitev in orodij, ki olajšajo sodelovanje in komunikacijo med udeleženci v izobraževanju. Storitve so na voljo v Windows ali Mac računalnikih in zagotavljajo tudi neovirano in varno delo z različnimi mobilnimi napravami. Vsi učenci imajo dostop do licence A3 za izobraževanje. Licenca je aktivna do zaključka šolanja na naši šoli.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)