LIKOVNA UMETNOST  2 uri – Kolaž na temno podlago

Najprej si naj zaščitijo mizo s časopisnim papirjem. Učenci potrebujejo temno podlago ( list temno modre barve, črne barve…, lahko tudi list od koledarja, papirnate vrečke).Velikost podlage ni toliko pomembna. Če nimate takšnega lista, velja tudi bel list ali pa ena stran zvezka za slovenski jezik. Tega s črno barvico otrok natančno pobarva tako, da na listu ne bo svetlih lis. Nato potrebuje bel list, škarje in lepilo.Iz belega lista izrezuje posamezne like, figure, ploskve. Te sestavlja ter lepi na temno podlago. Najprej narežete večje ploskve, nato dodajate manjše.

Z svetlimi ploskvami pričarajte Hvaležnega medveda na temno podlago. Če boste delali v zvezek za SLJ dodajte zgoraj še naslov: Hvaležni medved.

 

MATEMATIKA –  Števila do 15

Delo ob elektronskem SDZ-ju Novi prijatelji 3.del

Ob elektronskem DZ, na portali Dežela Lilibi si ogledajo fotografije, kaj se bodo v naslednjih urah učili, UČIL SE BOM…

Števila do 15

  • Po nareku nastavljajo števila do 15 in jih preberejo (palčke, kocke, kartončki s števili…). Ko jih nastavijo jih zapišejo v karo zvezek. Pazi na pravilen zapis števil -od črte do črte, vmes spustimo kvadratek.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15          

 

  • Po nareku pokažejo določeno število do 15 na številskem traku, kartončku…Pri vsakem številu poiščejo za 1manjše in za 1 večje število (njegov predhodnik in naslednik). Zapišejo v karo zvezek- 6 primerov.

SLOVENŠČINA – Berem sličice

  • V vsakem okencu ustno poimenuj sličico in ugotovi, kateri predmet je vsiljivec (ne sodi na sliko) in zakaj.
  • Izberi si 8 predmetov, sličic in besede glaskuj.Koliko glasov ima? (pomagaj is s prsti in glasno in glasno izgovarjaj glasove)

 

 

  • Za konec še večkrat preberi bralni list. (priloga)

SPOZNAVANJE OKOLJA – Deli telesa

Otroka spodbudimo, da razmišlja in pove kako on skrbi za svoje zdravje. S katerim športom se ukvarja, se vozi s kolesom, s skirojem, rolko in zakaj to počne?

Opazuje naj svoje telo in poimenuje zunanje dele telesa (pred ogledalom). Povedo tudi kakšno funkcijo ima posamezen del telesa.

Poimenuj dele telesa na sliki in pokaži s prstom.

Za zaključek pa lahko rešiš še križanko.

(Skupno 1.929 obiskov, današnjih obiskov 1)