KNJIGE SO KLJUČ DO ZAKLADA MODROSTI,
KNJIGE SO VRATA V DEŽELO UŽITKOV,
KNJIGE SO STEZE, KI VODIJO NAVZGOR,
KNJIGE SO NAŠE PRIJATELJICE.


EMILIE POULSSON

NAŠA KNJIŽNICA

Prostor, kjer je zbranega največ znanja na šoli, je knjižnica. Člani tega središča postanejo učenci ob vpisu v šolo. V šolski knjižnici je učencem na voljo raznolika zbirka leposlovja (knjige za domače branje, bralno značko in prosti čas) in veliko strokovne literature. Lahko pa tudi prebirajo različne mladinske revije.

Član knjižnice je vsak učenec od vpisa do zaključka šolanja. Knjige si učenci izposodijo na dom za 14 dni, z možnostjo podaljšanja. Gradiva za bralno značko in domače branje ne podaljšujemo. Učenci si lahko na dom izposodijo praviloma največ 3 naslove gradiva. Za drugačne primere se dogovorijo s knjižničarko. Čitalniškega gradiva (priročniki, enciklopedije, leksikoni) ne izposojamo na dom.

Izdelali smo tudi knjižnični red, s pomočjo katerega se učenci navajajo na pravilno ravnanje s knjigami in na pozitiven odnos do znanja.

KNJIŽNIČNI RED

V knjižnico vsak dan prihajajo tudi člani knjižničarskega krožka, ki skrbijo, da je knjižnica zanimiva in lepa, da so nove knjige predstavljene s kratkimi obnovami ter da so knjige zložene na police, radi pa pomagajo tudi drugim učencem pri iskanju literature. Učenci lahko v knjižnici berejo, iščejo informacije, pišejo domače naloge, se družijo in se učijo. Vse to lahko počnejo v času, ko je šolska knjižnica odprta za učence.

KNJIŽNICA JE ZA UČENCE ODPRTA VSAK ŠOLSKI DAN OD 7. 00 DO 14. 00.

Učenci, ki bi radi naročili katerokoli revijo, naročilnico zanjo dobijo v knjižnici, kamor izpolnjeno vrnejo do konca septembra.

KONTAKT
TELEFONSKA ŠTEVILKA: 02 88 56 615
E-NASLOV: natalija.kotnik1@guest.arnes.si                                                                     VAŠA KNJIŽNIČARKA
                                                                                                                                        TAJA PETRUŠIČ

(Skupno 3.187 obiskov, današnjih obiskov 3)