Kdo nima rad gumijastih medvedkov? Ker ne sodijo ravno med zdrava živila, saj vsebujejo ogromno barvil, aditivov, želatine in drugih umetnih dodatkov, vam pošiljam enostaven recept, kako lahko bolj zdravo različico teh bonbonov pripravite doma.

 

Pomarančni bonboni

– 240 ml svežega pomarančnega soka

– 1 jedilna žlica limoninega soka

– 2 zvrhani jedilni žlici medu

– 1 vrečka (15 g) agar agarja

 

Priprava:

  1. Sok in med dajte v posodo in segrevajte.

2.Preden zavre, dodajte vrečko agar agarja.

  1. Vre naj 2 minuti.
  2. Tekočino previdno vlijte v modelčke.
  3. Vse skupaj postavite v hladilnik za 30 minut, da se bonbončki strdijo.

Agar agar je rastlinski nadomestek želatine, narejen iz rdečih morskih alg. Če nimate agar agarja, lahko uporabite tudi želatino. Če nimate modelčkov, lahko tekočino vlijete v manjši pladenj in ko se strdi, narežete na kocke ali izrežete z modelčki za piškote.

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)