8. A 8. B

 ŠPORT (DEKLICE)

Kar nekaj ur ŠPO je že za vami, namenjene pa so bile različnim dejavnostim. Veseli me, da si znate koristne in zabavne aktivnosti poiskati tudi same. Za malo spremembe pa ta teden bolj plesno obarvana vadba.

V spodnji povezavi je vadba v ritmih zumbe. Lahko si jo razdelite po delih ali pa opravite celo, saj vse skupaj traja manj kot pol ure. Lahko jo ponovite tudi kak drug dan, saj gre bolj kot za učenje korakov, za krepitev različnih mišic, pozitiven vpliv na srčno žilni sistem in dihala.. No, pa naslednjo uro nas čaka koreografija, pri kateri vam bo kakšna stvar iz današnje vadbe prišla prav 😉

GUM

 

 

Današnjo uro glasbe, boste rešili kratek kviz: Ponovimo obdobje klasicizma in romantike na povezavi:

https://kahoot.it/challenge/0522896?challenge-id=6f4080be-be63-471b-ac3d-1fb18755222a_1586158448762

PIN: 0522896

Ko kviz rešite, mi na elektronski naslov: betka.kotnik@gmail.com pošljite vaš vzdevek s katerim ste reševali kviz (da bom vedela kdo je kdo), ter mi napišite vaše mnenje o takšnem utrjevanju snovi preko kviza (vam je všeč ali ne, zakaj, kaj bi lahko izboljšali..).

 

LUM

Likovna naloga: OBLIKOVANJE KIPA ČLOVEŠKE FIGURE

Nadaljuješ z oblikovanjem kipa človeške figure. Če si že končal, lahko narišeš kaj po svoji domišljiji.

Iz papirja oblikuj kip človeka. Kip naj bo sestavljen iz papirnatih tulcev, ki jih oblikuješ iz odpadnega papirja (časopisi, reklame).  Pri oblikovanju tulcev bodi pozoren na trdnost tulcev. Pravokotno obliko papirja  večkrat zvij in na koncu oblikovanja tulec skupaj zalepiš, da se papir ne odvije.  Tulci naj bodo različnih dolžin. Vsak tulec naj predstavlja ene del telesa oziroma okončin (stegno je en tulec, polovica roke je en tulec in tako dalje).  Pri oblikovanju kipa lahko upoštevaš pravilna razmerja med deli telesa, lahko pa si bolj svoboden, tako da narediš daljše noge in roke kot jih ima resnični človek – na spletu si lahko ogledaš kipe človeških figur kiparja z imenom ALBERTO GIACOMETTI, ki imajo zelo dolge roke in noge. Lahko ustvariš neke vrste človeških paličnjakov. Kip lahko stoji, sedi ali ima kakšno drugo bolj razgibano obliko. Tulce skupaj poveži lepilnim trakom ali kakšnim drugim močnim lepilom (npr. lepilna pištola, če jo imaš). Čas izdelave kipa sta dve šolski uri. Izdelek fotografiraj in fotografijo pošlji učitelju.

KEM 8. b

Vaje DZ: Elementi v periodnem sistemu elementov

Do sedaj smo že spoznali oblikovanost in značilnosti periodnega sistema elementov. Podrobneje poznate tudi že kovine I. in II. skupine periodnega sistema.

To znanje vam bo koristilo pri reševanju nalog v delovnem zvezku na str.51 in 52 (če se moje strani ne ujemajo z vašimi, dodajam, da so to vaje od 1 do 7).

Rešitve zapisuj v delovni zvezek.

  • Naloga, katere rešitev mi pošlji do 8. 4. (12.ura) na moj mail je:

Napiši 3 značilnosti ,  po katerih se razlikujeta elementa ( ali njuna atoma) NATRIJ in ŽVEPLO.

Ves čas uporabljaj periodni sistem.

Uspešno delo ti želim.

GEO  

tematika: TORNADI.

Učenci delajo z kratkim povzetkom snovi, ki so jo dobili po e-pošti.

DKE

Ogledate si dokumentarno oddajo Resnični Jezus, ki jo najdete na tej povezavi https://4d.rtvslo.si/arhiv/napovedniki-tv-oddaj/174678420 ali jo zavrtite nazaj na TV SLO2, PON. 5. 4. 2020 OB 22.30. Naredite kratek povzetek oddaje in ga oddate v SU na povezavi, čas imate do 15. 4. 2020 https://ucilnice.arnes.si/mod/assign/view.php?id=845726 .

DKE

Ogledate si dokumentarno oddajo Resnični Jezus, ki jo najdete na tej povezavi https://4d.rtvslo.si/arhiv/napovedniki-tv-oddaj/174678420 ali jo zavrtite nazaj na TV SLO2, PON. 5. 4. 2020 OB 22.30. Naredite kratek povzetek oddaje in ga oddate v SU na povezavi, čas imate do 15. 4. 2020 https://ucilnice.arnes.si/mod/assign/view.php?id=845726 .

 MAT 8/1

Danes, torej v torek, 7. 4. 2020,  bomo imeli srečanje v živo preko  ZOOM-a ob 10. uri. Pripravite si zvezek z zapiski, učbenik, pisalo in vprašanja.

V elektronski pošti, ki jo boste prejeli v torek dopoldan (okrog 9.40) bodo povezava, Meeting ID  in Password. Odprete aplikacijo Zoom in izberete ikono Join. Tja lahko skopirate povezavo iz sporočila ali Meeting ID. V naslednjem koraku pa bo aplikacija od vas zahtevala še Password. Omogočite kamero in zvok, da se bomo videli in slišali. Če bo imel kdo težave pri namestitvi aplikacije ali prijavi, naj mi to sporoči po elektronski pošti.

 MAT 8/2

Danes se bomo srečali v živo ob 9.00. Pripravite si zvezek z zapiski in pisalo. Če to še niste storili, si namestite aplikacijo ZOOM. Udeležba je obvezna, ker ste imeli možnost izbirati čas.

Spodaj v tem sporočilu so povezava, Meeting ID  in Password. Odprete aplikacijo Zoom in izberete ikono Join. Tja lahko skopirate povezavo iz sporočila ali Meeting ID. V naslednjem koraku pa bo aplikacija od vas zahtevala še Password. Omogočite kamero, da se bomo videli.

Če bo imel kdo težave, naj mi to sporoči po elektronski pošti.

Izbrala sem čas, ko se lahko udeležite vsi, ki ste izpolnili vprašalnik. Ob 9.00 ni ravno zgodaj.

 MAT 8/3

  1. Odprite si Prilogo 1 in si jo prepišite v zvezek. Zraven poslušajte razlago na posnetku. 
  2. Skrivnosti števil in oblik 8, str.181 /naloga 1a.Odprite si Prilogo 2 in si jo prepišite v zvezek. Zraven poslušajte razlago na posnetku.
  3. Samostojno rešite primere bcč (narišite tudi skice).

Rešitve naloge 1 bcč ali fotografijo ter morebitna vprašanja pošljite na  lucija.korosec@guest.arnes.si  7.4. 2020 do osmih zvečer.  V polje Zadeva vpišite Ime Priimek 14dn 7.4.2020  (na primer Lucija Strmčnik 14dn 7.4.2020).

SLJ 8/1

TEMA: OPIS NAPRAVE

Delovni zvezek 1. del odpri na strani 108. Reši 3. nalogo, ki se navezuje na razumevanje besedila o cvrtniku.

Natančno reši  še 4. nalogo.

Na strani 109 nadaljuj s 5. nalogo. Ko rešiš nepopolno besedilo, v zvezek napiši naslov OPIS NAPRAVE in definicijo prepiši v zvezek.

Nato reši 6. nalogo, v kateri boš ponovil/a pojme umetnostno/neumetnostno besedilo in objektivno/subjektivno besedilo.

ŽELIM TI USPEŠNO DELO. ČE IMAŠ TEŽAVE Z REŠEVANJEM, MI SPOROČI.

SLJ 8/2

Tema: Opis naprave

V DZ 1. del na strani 108 in 109 reši naloge 3, 4, 5 in 6. Dopolnjeno definicijo si pod naslovom OPIS NAPRAVE (jezikovni pouk) prepiši v zvezek. Pri 4. nalogi boš samostojno ponovil glagol – imaš zapis v zvezku.

Tvori ustrezne in natančne odgovore ter pazi na pravopis.

SLJ 8/3

Tema: Opis naprave

V DZ reši na str. 108/3. in 4. nalogo. Dopolnjeno definicijo na str. 109/ 5. naloga prepiši v zvezek. Prepiši še pravilni trditvi pri 6. nalogi in vsako trditev pojasni (uporabi veznik saj).

Če imaš težave, mi sporoči.

TVZ

Ogledate si oddajo Na lepše https://4d.rtvslo.si/arhiv/na-lepse-oddaja-o-turizmu/174683047 in naredite kratek povzetek, katerega oddate v SU https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=25160 do 15. 4. 2020.

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)