LIKOVNA UMETNOST  2 uri

Risanje z uporabo različnih črt

Risanje bo potekalo s pomočjo računalnika in  računalniške miške. Na Deželi Lilibi/šolska ulica/likovna umetnost/ustvarjamo poskusite s pomočjo različnih slikarskih ,risarskih pripomočkov in barvne palete narisati pripomočke za osebno higieno. Risbe ni potrebno natisniti.

https://www.lilibi.si/solska-ulica/likovna-umetnost/ustvarjamo

MATEMATIKA

Števila do 20

Ponovimo ustno

  • Štejemo do 20, naprej in nazaj. Pomagate si lahko s kartončki, številskim trakom.
  • Očka ali mamica dvigne kartonček s številom, ti poveš katero število je to.

Reši še naloge v DZ Novi prijatelji 3.del/stran 14, 5. In 6.naloga ter stran 15/7.,8. in 9.naloga.

SLOVENŠČINA

Preverjanje branja >>> BRALNI LIST-preverjanje

  • Danes bomo preverjali tvoje branje. Bralni list, ki si ga dobil/a kot prilogo, glasno preberi. Mamica ali očka pa bosta tvoje branje posnela s pomočjo telefona.
  • Spomni se kako smo se učili brati v šoli (pravilno sedenje, kažeš s prstom ali vežeš s svinčnikom, glasno povezuješ glasove v besedo).

SPOZNAVANJE OKOLJA

Skrbim za čistočo telesa

  • V kopalnici oz. v hiši poiščite pripomočke za osebno higieno ( glavnik, milo, brisača, šampon, zobna ščetka,nitka, zobna pasta, škarjice za nohte…).Vse pripomočke poimenujte in povejte čemu se uporabljajo. Zakaj se moramo umivati?
  • Povemo, da je osebna higiena zelo pomembna (umivanje rok, zob, telesa, čista obleka..).Obstajajo bitja-mikrobi, ki jih s prostim očesom ne vidimo. Nekatera od njih nam lahko škodijo in zaradi njh zbolimo. Mikrobe si lahko ogledate na internetu.

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)