IGRE NA PROSTEM    (igre naših dedkov, babic, atijev, mamic…)

 

PRESKAKOVANJE PALICE: poiščemo dve rogovili (palici v obliki črke Y) in jih zapičimo v zemljo. Nanju prečno položimo palico in preskakujemo oviro.

 

PLEZANJE NA DREVO: poiščemo primerno drevo za plezanje. Plezamo ob nadzoru starša.

 

SKAKANJE V VREČAH: (od starta do cilja) Uporabimo lahko vreče za krompir ali prevleko ali staro odejo… Stopiš v vrečo, jo v pasu držiš in sonožno skačeš do cilja. Torej, potrebuješ vrečo, brata, sestro ali očka, mamico. V dvoje je igra zanimivejša. Uživajte!!!

PALICE: vsak tekmovalec nabere oz. pripravi 5 kratkih palic. Določite progo – proge potekajo vzporedno, druga poleg druge. Vsak tekmovalec ima na začetku proge, na startu, zložene palice. Tekmovalca na znak zgrabita vsak svojo palico, tečeta in jo na cilju odložita. Tečeta na start po novo palico in tako dalje, dokler ne zmanjka palic. Zmagovalec je tisti, ki najprej prenese na cilj vseh 5 palic. POZOR: Palice morajo biti odložene v kupček, NE RAZMETANE!!!

 

GUMITVIST: Potrebuješ elastiko in partnerja za igro.  V kolikor partnerjev ni, uporabi 2 stola ali zunaj zapiči na vsako stran LEVO dve palici in DESNO dve palici. Okrog napelji zvezano oz. sklenjeno elastiko.

Poprosi mamico, da ti pokaže, kako so deklice izvajale različne stopnje gumitvista.

 

IGRA Z VODO  – PRENAŠANJE VODE: potrebuješ 1 soigralca, 3 večje posode, 2 lončka. Določi dve vzporedni progi. Na sredi med obema progama, na startu, je posoda polna vode. Vsak tekmovalec ima na koncu proge prazno posodo. Ko se igra prične, napolni lonček z vodo in ga čimbolj spretno, hitro prenesi in prelij v posodo na cilju. Tečeš nazaj in s soigralcem ponavljata dokler ne izpraznita posode na startu. Na koncu skupaj preverita, kdo je bil najbolj spreten in prenesel več tekočine od drugega. Uživajte!!!

 

Pripravila Leonida Mesojedec Palir

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)