DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | šolska pica1(pšenica),7 zeliščni čaj z medom in limono lubenica | piščančji zrezek v smetanovi omaki7 špinačni široki rezanci1(pšenica),3 mešana sezonska solata12 100 % zgoščeni sok redčen z vodo |
Torek | pirin zdrob s čokolado in z lešnikovim posipom1(pira),7,8(lešniki) banana | junečji golaž*1(pšenica) polenta zelena solata12 100 % zgoščeni sok redčen z vodo |
Sreda | sendvič: ovsena žemlja s sirom, ogrsko salamo, kumarico in solato1(pšenica,oves),7 100 % pomarančni sok jabolko lokalnega porekla | kostna juha z zakuho1(pšenica),3 pečenka ječmenova solata z zelenjavo in s sirom1(ječmen),3,7,12 |
Četrtek | sezamova štručka1(pšenica),11 sadni/navadni jogurt s kmetije7 marelice iz EU sheme | zelenjavna enolončnica s stročnicami polnozrnati slivovi cmoki1(pšenica),3,7,sled.6, sled.8, sled.11,12 jabolčni kompot |
Petek | črni pšenični kruh1(pšenica) evrokrem7,8(lešniki) mleko7 hruška | domača bučna juha7 ocvrt file osliča4 krompirjeva solata12 limonada z medom |
*lokalna, ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih