DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek |
mesni burek1(pšenica),3,9,sled.7,sled.8,sled.6,sled.11 tekoči Lca navadni napitek7 mandarina |
domača porova juha7 pečen piščanec mlinci1(pšenica),3 sladko zelje |
Torek |
koruzni kruh1(pšenica) čajna pašteta Argeta sveža paprika zeliščni čaj z medom in limono |
goveja juha z ribano kašo1(pšenica),3 kuhana junetina* pire krompir7 kremna špinača7 lubenica |
Sreda |
buhtelj1(pšenica),3,7 kakav7 bio jabolko |
zelenjavna juha ribji polpet4,1(pšenica),3 dušen riž baby korenček mešana solata12 |
Četrtek |
riževi kosmiči mleko7 banana |
kokošja juha z zakuho1(pšenica),3 krompirjeva musaka z govedino3,7 solata ledenka s kalčki6 |
Petek |
ajdov kruh z orehi/brez1(pšenica),8(orehi) zeliščni mlečni namaz7 rdeča redkvica iz EU šolske sheme sadni čaj z medom |
ričet brez mesa1(ječmen) pirina jabolčna pita1(pira),3,7 100 % sadni sok redčen z vodo |
*lokalna, ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih