DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek
|
polnozrnata žemlja1(pšenica) sir Edamec7 suha salama hibiskusov čaj z medom korenček iz EU šolske sheme |
dušena govedina pirini široki rezanci1(pira),3 sezonska solata12 100 % sadni sok redčen z vodo |
Torek
|
mlečni rogljiček1(pšenica),7 sadna skuta7 jabolko lokalne pridelave |
piščančji paprikaš1(pšenica) kruhova rolada1(pšenica),3,7 zelena solata12 100 % sadni sok redčen z vodo |
Sreda
|
pirin kruh1(pira) med maslo7 bio mleko7 mandarina |
domača bučna juha pečenka pražen krompir rdeča pesa v solati12 |
Četrtek
|
koruzni kosmiči sadni/navadni tekoči jogurt7 banana |
pašta fižol brez mesa1(pšenica),3 sočno pecivo1(pšenica),3,7,8(orehi) 100 % sadni sok redčen z vodo
|
Petek
|
štručka s šunko in sirom1(pšenica),7 sadni čaj z medom suhe marelice12 |
prežganka1(pšenica),3 file postrvi po tržaško4 krompir z blitvo7 mehka solata12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih