DAN | KOSILO | |
Ponedeljek | korenčkova juha z jajci3 špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7,6sled, 12 mešana solata12 | |
Torek | jota s prekajenim mesom polnozrnati jabolčni zavitek1(pšenica),7 100% sadni sok | |
Sreda | kurja juha z zakuho1(pšenica),3 goveji zrezek v omaki kuskus1(pšenica) baby korenček mehka solata s koruzo12 | |
Četrtek | piščančji paprikaš1(pšenica) kruhova rolada1(pšenica),3,7 mešana solata12 ananas | |
Petek | prežganka1(pšenica),3 file osliča s tržaško omako4 krompir z blitvo7 solata ledenka s korenčkom12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih