DAN | KOSILO | |
Ponedeljek | sveža cvetačna juha z grisinom1(pšenica),7 graham špageti z bolonjsko omako iz govedine1(pšenica),3 zeljna solata12 | |
Torek | goveja juha z ribano kašo1(pšenica),3 kuhana junetina pire krompir7 kremna špinača7 mandarina | |
Sreda | ješprenova juha s krompirjem in korenčkom1(ječmen) sočno pecivo1(pšenica),3,7,8(orehi) 100 % sadni sok redčen z vodo | |
Četrtek | kostna juha z zakuho1(pšenica),3 pečen piščanec mlinci1(pšenica),3 sladko zelje rdeča pesa v solati12 | |
Petek | bučkina juha ribji polpeti1(pšenica),3,7 rjavi riž z grahom in korenčkom mehka solata12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih