DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | kostna juha z zakuho1(pšenica),3 piščanec po mehiško polnozrnate testenine1(pšenica),3 sezonska solata12 | |
Torek | rožičeva potička1(pšenica),3,7 kakav7 klementina | domača porova juha7 ocvrt puranji zrezek1(pšenica),3,7 krompirjeva solata12 limonada |
Sreda | koruzna žemlja1(pšenica) sadni jogurt7 jabolko lokalne pridelave | telečja obara z ajdovimi žličniki3 pirina jabolčna pita1(pira),3,7 100 % sadni sok redčen z vodo |
Četrtek | ovsena hot- dog štručka1(oves, pšenica) hrenovka gorčica10 100 % pomarančni sok | svinjski zrezek v naravni omaki dušen riž z grahom in korenčkom sezonska solata12 smetanov desert7 |
Petek | črni kruh1(pšenica) topljeni sir7 paprika iz EU šolske sheme planinski čaj z medom in limono | korenčkova juha z jajci3 popečen file lososa4 polenta mešana solata 12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih