DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | makovka1(pšenica),7 kakav7 mandora | korenčkova juha z jajci3 špinačni tortelini s sirovo/paradižnikovo omako1(pšenica),3,7 sestavljena solata12 |
Torek | polbeli kruh1(pšenica) suha salama sveža paprika 100 % pomarančni sok | mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica) pire krompir7 ananas |
Sreda | osje gnezdo1(pšenica),3,7,8(orehi) bio mleko7 hruška | pariški puranji zrezek1(pšenica),3 dušen riž z grahom in korenjem rdeča pesa v solati12 sadni sok |
Četrtek | pašta fižol1(pšenica),3 pirina jabolčna pita1(pira),3,7 sadni sok | |
Petek | prežganka1(pšenica),3 ocvrte ribe1(pšenica),3,4 krompirjeva solata12 sadni sok |
*ekološka vzreja in predelava, slovenskega porekla
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih