V soboto, 10. 4. 2021, smo na OŠ Mislinja izvedli že tradicionalni DAN ZDRAVJA.

Ker smo se tokrat izobraževali na daljavo, smo aktivnosti temu primerno prilagodili.

Učenci razredne stopnje so “zdrav” dan preživeli s svojimi razredničarkami in aktivno doma.

Učenci na predmetni stopnji pa najprej izbirali med zanimivimi delavnicami, potem pa je bil čas namenjen gibalni aktivnosti.

Na delavnicah so učenci izdelovali sklede za sadje, piramido zdrave prehrane, regratov sirup, debatirali o drogah, dopingu in epidemiji, ustvarjali iz alufolije, se učili tehnik sproščanja, vaj za koncentracijo in Brain Gym-a, raziskovali koliko sladkorja je v sladkih pijačah, oblikovali oglasna sporočila, razvajali svojo kožo s pomočjo sestavin iz domače kuhinje, risali piktograme in iskali hranilne snovi v sadju in zelenjavi.

V času do večera so morali opraviti sprehod, pohod ali tek. Dejavnost pa spremljati in beležiti s pomočjo aplikacije na telefonu ali pametno uro. Izzivu smo se pridružili tudi učitelji. Vsi skupaj smo nabrali kar lepo število kilometrov, saj smo skupaj prehodili/pretekli kar 1225 km. To znese približno 6,5 km na enega. Na koncu je največ km na osebo zbrala ekipa učiteljev, ki ji je za vrat dihal 9. b. Za 3. mesto je potekal zelo tesen boj in na koncu je za nekaj metrov prednosti pridobil 8. a.

In še število zbranih km po oddelkih:

(Skupno 725 obiskov, današnjih obiskov 1)