DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | riževi kosmiči1(pšenica, ječmen),8 mleko7 biga1(pšenica) nektarina iz EU šolske sheme | domača gobova juha makaronovo meso1(pšenica),3 mešana solata12 |
Torek | črni pšenični kruh1(pšenica) tunina pašteta Argeta4 rdeča redkvica sadni čaj z medom | šolski bograč1(pšenica) žemlja1(pšenica) sadna kupa s smetano7 |
Sreda | sezamova štručka1(pšenica),11 bananin biokefir7 marelica | mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica),3 pire krompir7 sadni sok breskev |
Četrtek | polnozrnata štručka1(pšenica) telečja hrenovka* gorčica10 sadni čaj z medom jagode iz EU šolske sheme | česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami7,1(pšenica) pečena bedra dušen riž z zelenjavo zeljna solata12 |
Petek | ajdov kruh z orehi/brez1(pšenica),8/1(pšenica) sir7 sveža paprika 100 % pomarančni sok | pašta fižol1(pšenica),3,12 pirina jabolčna pita1(pira),3,7 sadni sok |
*Ekološka vzreja in predelava
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih