DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | / | / |
Torek | / | / |
Sreda 1.9. | Bio šolska pica (šunka, sir) 1(pšenica),7 Pingo sok Nektarina | Makaronovo meso1(pšenica),3 Riban sir7 Rdeča pesa12 Lubenica |
Četrtek 2. 9. | Koruzna žemlja1(pšenica) Bio jogurt iz kmetije7 Grozdje | Puranji zrezki v smetanovi omaki1(pšenica),7 Kuskus z zelenjavo1 Zeljna solata s fižolom12 Naravna limonada |
Petek 3. 9. | Rogljiček z marmelado1(pšenica),7,3 Čokoladno mleko7 Jabolko | Popečen file lososa po tržaško Rizi-bizi Stročji fižol s paradižnikom12 Sladoled v lončku7 |
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih