DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20. 9. | Mlečni rogljiček1(pšenica), 7 Skuta s podloženim sadjem7 Nektarina | Česnova juha s kruhovimi kockami Mesno zelenjavna rižota 1(pšenica),7 Zelena solata s paradižnikom12 |
Torek 21. 9. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Suha salama Sir gauda7 Sveža kumara 100% jabolčni sok | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica),3 Pire krompir**7 Grozdje |
Sreda 22. 9. | Polbeli kruh1(pšenica) Tunin namaz s skuto4,7 Češnjev paradižnik Sadni čaj z limono | Kostna juha z zakuho1(pšenica) Kaneloni s šunko in sirom1(pšenica),7 Testeninska solata z zelenjavo 1(pšenica) Naravna limonada |
Četrtek 23. 9. | Štručka (sezamova)1(pšenica),11 Topljeni sir7 Korenček Planinski čaj z medom in limono | Pašta fižol1(pšenica) Sadni cmoki1(pšenica), 7 Jabolčna čežana** |
Petek 24. 9. | Rožičeva potička 1(pšenica) Bela kava7 Maline iz EU šolske sheme | Domača porova juha7 Piščančja nabodala Popečen krompir s papriko Sezonska solata s paradižnikom12 |
*lokalno, ekološka vzreja
** lokalna bio proizvodnja
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih