DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 27. 9. | Mesni/ sirni burek 1(pšenica),7,(3,9, 8,6,11 sled.) Tekoči sadni/ navadni jogurt7 Jabolko | Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1(pšenica),3 Sirov posip7 Sezonska solata s kalčki6,12 100% sadni sok razredčen z vodo |
Torek 28. 9. | Ovseni kruh1(oves, pšenica) Mlečni zeliščni namaz7 Rdeča redkvica Sadni čaj z medom in limono | Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3 Rižev narastek7,3 Kompot |
Sreda 29. 9. | Polbeli kruh1(pšenica) Kokošja pašteta Sveža paprika Hibiskus čaj z medom | Goveji golaž*1(pšenica) Polenta Čokoladni rogljiček 1(pšenica)7, 3, Naravna limonada |
Četrtek 30. 9. | Kajzerica1(pšenica) Maslo7 Jagodni džem Kakav7 Breskev | Domača bučkina juha z bučnimi semeni7 Pečen piščanec Dušen riž Zelenjavna priloga Sezonska solata12 |
Petek 1.10. | Črni kruh1(pšenica) Čokoladni namaz7,8(lešniki)(1,6sled) Mleko7 Grozdje | Prežganka1(pšenica),3 Postrv po tržaško Kuhan krompir z blitvo Kitajsko zelje s čičeriko12 |
*lokalna, ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih