DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6. 9. | Bombetka s semeni 1(pšenica), 11 Puranja prsa v ovoju Kisla smetana7 Češnjev paradižnik 100% jabolčni sok | Piščanec po mehiško1(pšenica) Testenine**1(pšenica),3 Zelena solata z kalčki12 Melona |
Torek 7. 9. | Polbeli kruh1(pšenica) Tunina pašteta4 Sveža paprika Sadni čaj z limono | Porova juha7 Svinjski kotlet na žaru Popečen krompir z popečeno zelenjavo Paradižnikova kumarična solata12 |
Sreda 8. 9. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi) Sir Gauda7 Metin čaj z medom Maline iz EU šolske sheme | Goveja juha z zakuho1(pšenica) Kuhana govedina * Pire krompir7 Špinača1(pšenica),7 100 % sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 9. 9. | Orehov rogljiček1(pšenica),8(orehi)3 Mleko7 Hruška | Boranija z junetino1(pšenica) Jogurtov biskvit s sadjem1(pšenica),7,3 Mešana čežana |
Petek 10. 9. | Hrustljavi misli s pšeničnimi kalčki in suhim sadjem1(pšenica) Navadni / sadni tekoči jogurt7 Banana | Kostna juha z zakuho1(pšenica) Pečena kurja bedra Mlinci1(pšenica)3 Sladko zelje1(pšenica) Ananas |
*lokalno, ekološka vzreja
** lokalna proizvodnja
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih