DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 4.10. | Mlečna juha s proseno kašo7 Banana Žitna rezina1(pšenica),7,8 | Svinjski trakci v naravni omaki1(pšenica) Polnozrnati njoki1(pšenica),3,7 Zeljna solata s korenjem12 |
Torek 5.10. | Štručka1(pšenica) Topljeni sir7 Korenček Sadni čaj z medom | Kmečka krompirjeva juha Ajdovi / skutini štruklji1(pšenica),3,7,8 Čežana |
Sreda 6.10. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Mesno-zelenjavni namaz Marelični sok | Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3 Sočno pecivo1(pšenica),7,3 Sok razredčen z vodo |
Četrtek 7.10. | Žemlja1(pšenica) Kuhan pršut Sir7 List zelene solate Zeliščni čaj z limono in medom | Testenine z bolonjsko omako1(pšenica),3 Sirni posip7 Zelena solata s fižolom12 Grozdje |
Petek 8.10. | Koruzni kosmiči 1(pšenica) Navadni/sadni jogurt7 Mandarina | Zdrobova juha1(pšenica) Ribji polpet4,3,1(pšenica) Krompirjeva solata z porom12,10 Kaki vanilja |
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih