DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 15.11. | Rožičeva potička1(pšenica),7,3 Bela kava1(pšenica)7 Mandarina | Zelenjavna juha1(pšenica),7 Paniran sir7,3,1(pšenica), Pečen krompir z kečapom1(pšenica),12 Solata iz stročjega fižola s paradižnikom12 |
Torek 16.11. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Kokošja pašteta Zelena paprika 100% naravni sok | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica),3 Pire krompir7 Sadna solata s smetano7 |
Sreda 17.11. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi) Sir7 Sadni čaj z medom Hruška viljamovka | Kostna juha z ribano kašo1(pšenica),3 Pečen file lososa4 Popečena polenta s slanino Kitajsko zelje v solati s korenčkom12 |
Četrtek 18.11. | Hot dog štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10 Sadni čaj z limono | Slovensko kosilo*: Jota1(pšenica) Jabolčni zavitek1(pšenica),7,3 Sok razredčen z vodo |
Petek 19.11. | Slovenski zajtrk*: Domač kruh1(pšenica) Maslo7 Med Mleko7 Jabolko Malica: Biga1(pšenica),7 Breskov sok | Česnova juha s kruhovimi kockami1(pšenica),7 Rižota z zelenjavo in svinjino Mešana solata12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih