DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
22.11.
Ovseni kosmiči s suhim sadjem1(pšenica, oves)
Mleko7
Banana
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3
Makaronovo meso1(pšenica),3
Sirni posip7
Mešana solata z jajčko12,3
Torek  
23.11.  
Rženi kruh1(pšenica, rž)
Puranja prsa v ovitku
Korenček
Sadni čaj z medom
Goveji zrezki v omaki1(pšenica)
Bela polenta1(pšenica)
Zelenjavna priloga
Zelena solata s koruzo12
Sreda  
24.11.  
Sadni jogurt7
Koruzni kruh1(pšenica)
Suho sadje
Zelenjavna juha1(pšenica)
Krompirjeva musaka7,3
Rdeča pesa12
Četrtek  
25.11.  
Polbeli kruh1(pšenica)
Turistična pašteta4
Zelena paprika
Sadni čaj z medom
Minjon juha1(pšenica)
Piščančja nabodala
Dušen riž z zelenjavo
Zeljna solata s fižolom in korenčkom12  
Petek  
26.11.
Sirova štručka1(pšenica)
Kakav7
Sadje
Pohorski lonec brez mesa1(pšenica)
Žemljica1(pšenica)
Domače pecivo s sadno čežano1(pšenica),7,3

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 350 obiskov, današnjih obiskov 1)