DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 22.11. | Ovseni kosmiči s suhim sadjem1(pšenica, oves) Mleko7 Banana | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Makaronovo meso1(pšenica),3 Sirni posip7 Mešana solata z jajčko12,3 |
Torek 23.11. | Rženi kruh1(pšenica, rž) Puranja prsa v ovitku Korenček Sadni čaj z medom | Goveji zrezki v omaki1(pšenica) Bela polenta1(pšenica) Zelenjavna priloga Zelena solata s koruzo12 |
Sreda 24.11. | Sadni jogurt7 Koruzni kruh1(pšenica) Suho sadje | Zelenjavna juha1(pšenica) Krompirjeva musaka7,3 Rdeča pesa12 |
Četrtek 25.11. | Polbeli kruh1(pšenica) Turistična pašteta4 Zelena paprika Sadni čaj z medom | Minjon juha1(pšenica) Piščančja nabodala Dušen riž z zelenjavo Zeljna solata s fižolom in korenčkom12 |
Petek 26.11. | Sirova štručka1(pšenica) Kakav7 Sadje | Pohorski lonec brez mesa1(pšenica) Žemljica1(pšenica) Domače pecivo s sadno čežano1(pšenica),7,3 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih