DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6.12. | Mlečni parkelj 1(pšenica),7 Čokoladno mleko7 Suho sadje in oreščki8,12 ŠSZ | Bolonjska omaka1(pšenica) Polnozrnati špageti 1(pšenica),3 Sirni posip7 Solata s koruzo12 100% naravni sadni sok |
Torek 7.12. | Skutni žepek1(pšenica),7 Tekoči jogurt s kmetije7 Mandarina | Korenčkova juha9,3 Kaneloni1(pšenica),7,3 Francoska solata3 |
Sreda 8.12. | Pirina žemljica 1(pira) Suhe salame Sir7 Kislo zelje Zeliščni čaj z medom in limono | Piščančja obara 1(pšenica),3 Ajdovi žganci z ocvirki Sadni smoothi s smetano7 |
Četrtek 9.12. | Mešani kruh1(pšenica) Domač tunin namaz4,7 Kisle kumarice12 Sadni čaj z medom | Goveja juha z zakuho1(pšenica),3 Govedina Pire krompir7 Špinačna omaka1(pšenica) Sadje |
Petek 10.12. | Štručka s sirom in šunko1(pšenica),7 Sadni čaj z medom Hruška | Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica),3 Jabolčna pita 1(pšenica),7,3 100% naravni sadni sok |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih