DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
24.1.
Hot dog štručka1(pšenica)
Hrenovka
Gorčica10
Zeliščni čaj z medom in limono
Puranji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica)
Kuskus1(pšenica)
Solata s kalčki12,6
Sadje
Torek  
25.1.  
Pirin kruh1(pšenica ,pira)
Maslo7
Marmelada
Čokoladno mleko7
Jabolka
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3
Sojini/zelenjavni polpeti1(pšenica),3,6,7
Pečen krompir
Kečap1
Zelena solata s paradižnikom12
Sreda  
26.1.  
Rogljiček z nadevom1(pšenica),3,7
Jagodni sok
Oreščki8
Bograč1(pšenica)
Koruzna žemlja1(pšenica)
Sadje  
Četrtek  
27.1.  
Mešani kruh1(pšenica)
Ribja pašteta4
Kisle kumarice12
Sadni čaj z limono in medom
Ohrovtova juha1(pšenica)
Svinjska pečenka
Džuveč riž
Mešana solata12
Petek  
28.1.
Koruzni kruh1(pšenica)
Topljeni sir7
Zelena paprika
Zeliščni čaj z medom
Telečja obara z zelenjavo in žličniki1(pšenica),3
Biskvitno pecivo s sadnim prelivom1(pšenica),3,7  

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)