DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 14. 2. | Ovseni kruh1 Kokošja pašteta Zeliščni čaj z medom in limono Jabolko | Korenčkova juha9,3 Tortelini s sirovo omako1,3,7 Mešana solata12 |
Torek 15. 2. | Koruzna polenta Mleko7 Riževi vafljisled.11 Banana | Krompirjev golaž z govejo hrenovko1 Jabolčna pita1,3,7 100% naravni sok |
Sreda 16. 2. | Polnozrnata žemlja1 Salama piščančja prsa Sir7 Kisle kumarice12 Sadni čaj z limono | Rižota iz treh žit s piščančjim mesom in zelenjavo1 Zelena solata z motovilcem in jajčko12,3 Sezonsko sadje |
Četrtek 17. 2. | Mlečni kruh1,7 * Sadni jogurt7 Suho sadje | Svinjski zrezki v naravni omaki1 Pire krompir7 Zeljna solata s fižolom12 Limonada |
Petek 18. 2. | Buhtelj1,3,7 Bela kava1,7 Klementina | Gobova juha1,7 Ribji polpet z ovsenimi kosmiči4,1,3 Kuskus z zelenjavo1 Rdeča pesa12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih