DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
14. 2.
Ovseni kruh1
Kokošja pašteta
Zeliščni čaj z medom in limono
Jabolko
Korenčkova juha9,3
Tortelini s sirovo omako1,3,7
Mešana  solata12
Torek  
15. 2.  
Koruzna polenta
Mleko7
Riževi vafljisled.11
Banana
Krompirjev golaž z govejo hrenovko1
Jabolčna pita1,3,7
100% naravni sok
Sreda  
16. 2.  
Polnozrnata žemlja1
Salama piščančja prsa
Sir7
Kisle kumarice12
Sadni čaj z limono
Rižota iz treh žit s piščančjim mesom in zelenjavo1
Zelena solata z motovilcem in jajčko12,3
Sezonsko sadje
Četrtek  
17. 2.  
Mlečni kruh1,7 *
Sadni jogurt7
Suho sadje
Svinjski zrezki v naravni omaki1
Pire krompir7
Zeljna solata s fižolom12
Limonada
Petek  
18. 2.
Buhtelj1,3,7
Bela kava1,7
Klementina
Gobova juha1,7
Ribji polpet z ovsenimi kosmiči4,1,3
Kuskus z zelenjavo1
Rdeča pesa12

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)