DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 7.3. | Pirin kruh1 Nutella8,7,6 Mleko7 Jabolko | Polnozrnatni špageti1,3 Bolonjska omaka1 Sirni posip7 Endivija z radičem in krompirjem12 Sadni sok |
Torek 8.3. | Polbeli kruh1 Topljeni sir7 Svež korenček Sadni čaj z medom in limono | Česnova juha s kruhovimi kockami1,7 Kaneloni1,3,7 Ječmenova solata z zelenjavo1,12 Melona |
Sreda 9.3. | Mešani rženi kruh1 Suha salama Kisla smetana7 Metin čaj z limono Mandora | Kostna juha z zakuho1,3,9 Piščančji frikase1,7 Pečen krompir Mešana solata s fižolom12 |
Četrtek 10.3. | Koruzni kruh1 Turistična pašteta4 Sveža paprika Planinski čaj z medom in limono | Stroganov govedina1 Kruhova rolada1,3,7 Sestavljena solata12 100% naravni sok |
Petek 11.3. | Sezamova štručka1,11 Čokoladno mleko7,sled.1,8,6 Suhe fige | Zelenjavna enolončnica1,3 Zdrobovo pecivo1,3,7 Čežana |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih