DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 14. 3. | Žemljica1 Sadni/navadni jogurt7 Mandarina | Porova juha1,7 Pečena piščančja bedra Široki rezanci in zelenjavna prikuha1,3,7 Mehka solata s koruzo12 |
Torek 15. 3. | Mlečni riž s kakavovim posipom7 Banana | Gobova enolončnica z zelenjavo1,3,7 Borovničevi cmoki1,7,3,sled.8,6,11,12 Mešani kompot |
Sreda 16. 3. | Polnozrnati kruh1 Piščančja salama Sir7 List zelene solate Sadni čaj z limono in medom | Kostna juha z zakuho1,9 Mesno zelenjavna lazanja1,3,7 Sezonska solata s koruzo12 Pomaranča |
Četrtek 17. 3. | Črni kruh1 Maslo7 Marmelada Bela kava7,1 Jabolko | Goveji zrezki v naravni omaki1 Prosena kaša v prilogi1 Zeljna solata s krompirjem12 Limonada |
Petek 18. 3. | Štručka s šunko in sirom1,7 Šipkov čaj z medom Suho sadje/oreščki8 | Prežganka1,3 Pečen oslič s tržaško omako4 Džuveč riž Zelena solata z motovilcem in korenčkom12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih