DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
14. 3.
Žemljica1
Sadni/navadni jogurt7
Mandarina
Porova juha1,7
Pečena piščančja bedra
Široki rezanci in zelenjavna prikuha1,3,7
Mehka solata s koruzo12
Torek  
15. 3.  
Mlečni riž s kakavovim posipom7
Banana
Gobova enolončnica z zelenjavo1,3,7
Borovničevi cmoki1,7,3,sled.8,6,11,12
Mešani kompot
Sreda  
16. 3.  
Polnozrnati kruh1
Piščančja salama
Sir7
List zelene solate
Sadni čaj z limono in medom
Kostna juha z zakuho1,9
Mesno zelenjavna lazanja1,3,7
Sezonska solata s koruzo12
Pomaranča
Četrtek  
17. 3.  
Črni kruh1
Maslo7
Marmelada
Bela kava7,1
Jabolko
Goveji zrezki v naravni omaki1
Prosena kaša v prilogi1
Zeljna solata s krompirjem12
Limonada
Petek  
18. 3.
Štručka s šunko in sirom1,7
Šipkov čaj z medom
Suho sadje/oreščki8
Prežganka1,3
Pečen oslič s tržaško omako4
Džuveč riž
Zelena solata z motovilcem in korenčkom12  

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 362 obiskov, današnjih obiskov 1)