DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 28.3. | Mesno sirni burek1,7,3,sled.6,8,11 LCA jogurt7 Hruška | Kostna juha z zakuho1,3,9 Makaronovo meso1,3 Zelena solata s fižolom12 |
Torek 29.3. | Mešani kruh1 Kokošja pašteta Argeta Kisle kumarice12 Zeliščni čaj z medom in limono | Piščančja obara z žličniki1,3 Jabolčna pita1,3,7 100% naravni sok |
Sreda 30.3. | Koruzni kruh1 Sirni namaz7 Sveža paprika Sadni čaj z medom in limono | Cvetačna juha z ajdovo kašo1,7 Pečen losos4 Koruzna polenta Mešana solata s koruzo 12 |
Četrtek 31.3. | Rženi kruh1 Kisla smetana7 Suha salama Sadni čaj z medom Jabolka | Pečenica Matevž7 Praženo kislo zelje1 Limonada |
Petek 1.4. | Polnozrnat francoski rogljiček1,7,3,sled.6,8,11 Smoothi | Sojini/zelenjavni polpeti1,3,6 Kuskus z zelenjavno prilogo1 Kitajsko zelje s krompirjem12 Melona |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih