DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 11.4. | Marmeladni buhtelj1,3,7 Mleko7 Banana | Piščanec po mehiško1 Graham testenine1,3 Sestavljena solata12 100% naravni sok |
Torek 12.4. | Mešani rženi kruh1 Kuhan pršut Sir1 List zelene solate Sadni čaj z medom | EKO korenčkova juha3,9 Mesno zelenjavna lazanja1,3,7 Mešana solata s koruzo12 |
Sreda 13.4. | Sezamova štručka1,7,11 *Navadni jogurt iz kmetije7 Orehi8 ŠSZ | Enolončnica s stročnicami1,3 Sočno pecivo1,7,3,8 Mešani kompot |
Četrtek 14.4. | Hot dog štručka1 EKO hrenovka Gorčica10 Sadni čaj z limono | Goveja juha z zakuho1,3,9 Krompirjeva omaka s kumaricami1 Kuhana EKO junetina Melona |
Petek 15.4. | Orehova potička1,7,3,8 Mleko7 Pomaranča in čokoladna jajčka7,8 | Česnova juha s kruhovimi kockami1,7 Panirani oslič1,3 Solata iz treh žit z zelenjavo1,12 Sadna solata s smetano7 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka pridelava/vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih