DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 25.4. | Mešani kruh1 Kokošja pašteta Argeta7,sled.3,6 Kisle kumarice12 Zeliščni čaj z medom in limono | Goveji medaljončki v omaki1 Kuskus1 Zelena solata12 |
Torek 26.4. | Sirova štručka1,7 Sadni čaj z medom Jabolko | Kostna juha z zakuho9,1,3 Hamburger z EKO pleskavico1 Zelenjavna priloga 100% naravni sok |
Sreda 27.4. | Prvomajske počitnice | |
Četrtek 28.4. | ||
Petek 29.4. |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka pridelava/vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih