DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 2.5. | Prvomajske počitnice | |
Torek 3.5. | BIO koruzna žemljica1(pšenica) Piščančja salama Sir7 Sveža paprika Sadni čaj | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Rižota z svinjino in zelenjavo Sezonska solata12 |
Sreda 4.5. | Pirin mlečni zdrob1(pšenica),7 Kakavov posip Banana | Domača gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica Sadni cmoki1,3,7,12,sled.6,8 Kompot |
Četrtek 5.5. | Orehov rogljiček1 (pšenica),3,7,8(orehi) Lcd navadni jogurt7 Jabolko | Špargljeva juha1(pšenica),7 Piščančja nabodala Pečen krompir z zelenjavo EKO Solata paradižnik in kumare12 |
Petek 6.5. | Rženi kruh1(pšenica) BIO Maslo7 Marmelada Mleko7 Jagode ŠSZ | Prežganka1(pšenica),3 Pečena riba s tržaško omako4 Prosena kaša z blitvo1 Zelena solata s fižolom12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih