DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 9. 5. | Pirin kruh1(pšenica,pira) Kuhan pršut Sir7 Rdeča redkvica Sadni čaj z medom | Makaronovo meso (EKO testenine)1(pšenica),3 Mešana solata12 Hruška |
Torek 10. 5. | Polbeli kruh1(pšenica) Mesno zelenjavna enolončnica1(pšenica),3 EKO marelice/breskve | Zrezki (svinjina) v vrtnarski omaki1(pšenica) Kuskus1(pšenica) Solata s paradižnikom12 Melona |
Sreda 11. 5. | Makovka1(pšenica),7 BIO mleko7 Jagode ŠSZ | EKO stroganov golaž1(pšenica) Kruhova rolada1(pšenica),3,7 Solata s koruzo12 Sladoled7 |
Četrtek 12. 5. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Domač tunin namaz4,7 Češnjev paradižnik Zeliščni čaj z medom in limono | Kostni z zakuho1(pšenica),3,9 Pire krompir7 Špinača1(pšenica) Pečena jajčka3 |
Petek 13. 5. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Skuta s sadjem7 Sadni čaj z medom | Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3 Zavitek s skuto in jabolki1(pšenica),3,7 100% naravni sok |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih