DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 23. 5. | Hrustljavi misliji s sadjem1(pšenica, ječmen, oves),8(lešniki),sled.6 Mleko7 Banana | Zelenjavna juha z lečo1(pšenica) Špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3 Solata z motovilcem in jajčko12,3 |
Torek 24. 5. | Hot dog štručka1(pšenica) EKO hrenovka Gorčica10 Jabolčni sok | Štajerska kisla juha1(pšenica),3 EKO pirina bombetka1(pšenica) Sočno pecivo1(pšenica),7,3,8(orehi) Limonada |
Sreda 25. 5. | Koruzna žemlja1(pšenica) Topljeni sir7 Češnje ŠSZ Sadni čaj z medom | Cvetačna juha z kruhovimi kockami1(pšenica),7 Krompirjeva mesna musaka (EKO meso)3,7 Solata s koruzo12 |
Četrtek 26. 5. | Črni pšenični kruh1(pšenica) Tunina pašteta4 Sveža paprika Zeliščni čaj z limono in medom | Goveji golaž1(pšenica) Koruzna polenta EKO Solata s paradižnikom12 Grozdje |
Petek 27. 5. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),7,3 Bela kava1(ječmen),7 Jagode | Milijon juha1(pšenica) Panirani puranji zrezki1(pšenica),3 Ječmenova solata z zelenjavo1(ječmen),12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih