DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
6. 6.
Pirin kruh1(pšenica)
Čokoladni namaz7,6,8(lešniki)
Mleko7
Marelice
Puranji paprikaš1(pšenica)
Koruzni njoki1(pšenica),3,12,sled.7,11,8,6
Zelena solata z redkvico12
Melona
Torek  
7. 6.  
Črni pšenični kruh1(pšenica)
Maslo7
Marmelada
Sadni čaj z medom
Breskev
Spomladanska juha z ovsenimi kosmiči1(oves)
Skutine palačinke1(pšenica),3m7
Mešani kompot
Sreda  
8. 6.  
Sezamova štručka1(pšenica),11
Jogurt7 EKO
*Jagode ŠSZ
Svinjska pečenka
Pražen krompir
Kruhov hren1(pšenica)
Zelena solata s paradižnikom12 EKO
Četrtek  
9. 6.  
Ovsen kruh1(pšenica, oves) EKO
Domač tunin namaz4,7
Češnjev paradižnik
Zeliščni čaj z medom in limono
*Goveji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica)
Pisane testenine1(pšenica),3,
Zeljna solata s fižolom12
Grozdje
Petek  
10. 6.
Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi)
Mleko7
Nektarina EKO
Korenčkova juha3,9
Hamburger z zelenjavno prilogo1(pšenica) EKO
Domača omaka3
100% naravni sok

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO/BIO ekološka vzreja, ekološka pridelava

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 454 obiskov, današnjih obiskov 1)