DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6. 6. | Pirin kruh1(pšenica) Čokoladni namaz7,6,8(lešniki) Mleko7 Marelice | Puranji paprikaš1(pšenica) Koruzni njoki1(pšenica),3,12,sled.7,11,8,6 Zelena solata z redkvico12 Melona |
Torek 7. 6. | Črni pšenični kruh1(pšenica) Maslo7 Marmelada Sadni čaj z medom Breskev | Spomladanska juha z ovsenimi kosmiči1(oves) Skutine palačinke1(pšenica),3m7 Mešani kompot |
Sreda 8. 6. | Sezamova štručka1(pšenica),11 Jogurt7 EKO *Jagode ŠSZ | Svinjska pečenka Pražen krompir Kruhov hren1(pšenica) Zelena solata s paradižnikom12 EKO |
Četrtek 9. 6. | Ovsen kruh1(pšenica, oves) EKO Domač tunin namaz4,7 Češnjev paradižnik Zeliščni čaj z medom in limono | *Goveji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica) Pisane testenine1(pšenica),3, Zeljna solata s fižolom12 Grozdje |
Petek 10. 6. | Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi) Mleko7 Nektarina EKO | Korenčkova juha3,9 Hamburger z zelenjavno prilogo1(pšenica) EKO Domača omaka3 100% naravni sok |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO/BIO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih