DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 13.6. | Mlečni riž7 Kakavov posip Banana Frutabela1(pšenica, ječmen, ),7,sled.5,8,6 | Kostna juha z ribano kašo1(pšenica),3,9 Mesna rižota iz treh žit1(ječmen, pira) Paradižnikova solata EKO12 |
Torek 14.6. | Rženi kruh EKO1(pšenica, rž) Pašteta Argeta Češnjev paradižnik Jabolčni sok | Gobova enolončnica1(pšenica) Ajdovi žganci Domač puding1(pšenica),7 |
Sreda 15.6. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Domač jogurt Krevh*7 Češnje ŠSZ | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki*1(pšenica),3 Pire krompir7 Jagode* |
Četrtek 16.6. | Ovseni kruh EKO1(pšenica, oves) Suha salama Sveža paprika Zeliščni čaj z medom in limono | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Svinjski zrezki v naravni omaki1(pšenica) Dušeni riž z zelenjavo Zelena solata s koruzo EKO12 |
Petek 17.6. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi) Rezina sira7 Sveži korenček Sadni čaj z limono | Fižolova juha z grisini1(pšenica),7 Paniran oslič1(pšenica),3,4 Testeninska zelenjavna solata1(pšenica),3 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO/BIO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9.listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih