DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20. 6. | BIO šolska pica1(pšenica),7 Sadni čaj z limono Češnje | Špageti po bolonjsko1(pšenica),3 EKO Sirni posip7 Zelena solata s korenčkom12 EKO Melona |
Torek 21. 6. | Rogljiček z marmelado1(pšenica),3,7 Jogurt7 Nektarine | Enolončnica s stročjim fižolom1(pšenica) Mešani kruh1(pšenica, rž) Jabolčna pita1(pšenica),3,7EKO 100% naravni sok |
Sreda 22. 6. | Koruzni kruh1(pšenica) Topljeni sir7 Češnjev paradižnik Sadni čaj z limono | Krompirjev golaž s hrenovko1(pšenica) Pirin kruh1(pšenica, pira) Sadna solata s smetano7 |
Četrtek 23. 6. | Graham kruh1(pšenica) Tunina pašteta4,7,6,9 Sveža paprika Zeliščni čaj z medom in limono | Puranji zrezki v smetanovi omaki Kruhove rezine1(pšenica),7,3 Paradižnikova solata12EKO Jagode/lubenica |
Petek 24. 6. | Ovsena žemljica1(pšenica, oves) Sir7 Šunka Kumarica 100% naravni sok | Panirani kaneloni1(pšenica),7,3,sled.6,8,11 Francoska solata3,12 Limonada |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO/BIO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.