DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
20. 6.
BIO šolska pica1(pšenica),7
Sadni čaj z limono
Češnje
Špageti po bolonjsko1(pšenica),3 EKO
Sirni posip7
Zelena solata s korenčkom12 EKO
Melona
Torek  
21. 6.  
Rogljiček z marmelado1(pšenica),3,7
Jogurt7
Nektarine
Enolončnica s stročjim fižolom1(pšenica)
Mešani kruh1(pšenica, rž)
Jabolčna pita1(pšenica),3,7EKO
100% naravni sok
Sreda  
22. 6.  
Koruzni kruh1(pšenica)
Topljeni sir7
Češnjev paradižnik
Sadni čaj z limono
Krompirjev golaž s  hrenovko1(pšenica)
Pirin kruh1(pšenica, pira)
Sadna solata s smetano                       
Četrtek  
23. 6.  
Graham kruh1(pšenica)
Tunina pašteta4,7,6,9
Sveža paprika
Zeliščni čaj z medom in limono
Puranji zrezki v smetanovi omaki
Kruhove rezine1(pšenica),7,3
Paradižnikova solata12EKO
Jagode/lubenica
Petek  
24. 6.
Ovsena žemljica1(pšenica, oves)
Sir7
Šunka
Kumarica
100% naravni sok
Panirani kaneloni1(pšenica),7,3,sled.6,8,11
Francoska solata3,12
Limonada

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO/BIO ekološka vzreja, ekološka pridelava

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

(Skupno 450 obiskov, današnjih obiskov 1)