DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | ||
Torek | ||
Sreda | ||
Četrtek 1.9. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7 Bela kava1(ječmen),7 Slive | Šolski bograč EKO Rženi kruh EKO Lubenica |
Petek 2.9. | Koruzna žemlja1(pšenica) Navadni jogurt7 Breskev | Puranji zrezki v naravni omaki1(pšenica) Kuskus z zelenjavo1(pšenica) Paradižnikova kumarična solata12 Naravna limonada |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih