DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 5.9. | Mlečni riž7 Čokoladni posip Banana | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Široki rezanci z jajčko in šunko1(pšenica),3 Zelena solata s paradižnikom Melona |
Torek 6.9. | Bombetka s semeni 1(pšenica), 11 Puranja prsa v ovoju Sir7 Sveža kumara Planinski čaj z limono | Korenčkova juha9,3 Svinjska pečenka v naravni omaki 1(pšenica) Praženi krompir Zelena solata s fižolom12 EKO |
Sreda 7.9. | Sirova štručka1(pšenica),7 Sadni čaj Maline ŠSZ | Gobova juha z ajdovo kašo1(pšenica) Gratinirane palačinke /palačinke z marmelado1(pšenica),3,7 Mešana čežana |
Četrtek 8.9. | Polbeli kruh1(pšenica) Domač mesni namaz12,7 Češnjev paradižnik Sadni čaj z limono | Piščančji paprikaš1(pšenica) Koruzni njoki1(pšenica),3,12 Kitajsko zelje s fižolom12 Limonada |
Petek 9.9. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Med Maslo7 Mleko7 Hruška | Porova juha z polnozrnatimi grisini1(pšenica),7 Pečena riba4 Ječmenova solata z zelenjavo1(ječmen)12 Grozdje |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih