DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 19.9. | Mesni/ sirni burek 1(pšenica),7,(3,9, 8,6,11 sled.) Tekoči sadni/ navadni jogurt7 Slive ŠSZ | Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1(pšenica),3 Sirov posip7 Sezonska solata s kalčki6,12 100% sadni sok razredčen z vodo |
Torek 20.9. | Ovseni kruh1(oves, pšenica) Mlečni zeliščni namaz7 IK Rdeča redkvica Sadni čaj z medom in limono | Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3 Marmorni kolač1(pšenica),3,7 Sadni preliv |
Sreda 21.9. | Kajzerica1(pšenica) Maslo7 IK Jagodni džem Kakav7 Breskev | Goveji golaž1(pšenica) EKO Polenta Sezonska solata s paradižnikom12 Naravna limonada |
Četrtek 22.9. | Polbeli kruh1(pšenica) Aljaževa salama Sir7 Sveža paprika Hibiskus čaj z medom | Domača bučkina juha z bučnimi semeni1(pšenica)7 Pečen piščanec Mlinci1(pšenica),3 Rdeča pesa12 |
Petek 23.9. | Črni kruh1(pšenica) EKO Čokoladni namaz7,8(lešniki)(sled.1,6) Mleko7 IK Grozdje | Cvetačna juha s proseno kašo1(pšenica),7 Krompirjeva musaka7,3 IK Kitajsko zelje12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih