DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 26.9. | Rožičeva potička1(pšenica),7,3 Bela kava1(ječmen)7 IK Jabolko | Korenčkova juha3,9 Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3 Sezonska solata z fižolom12 |
Torek 27.9. | Polnozrnati kruh1(pšenica) EKO Kuhan pršut Rezina sira7 IK Kumarica Zeliščni čaj z medom in limono | Dušena junetina v zelenjavni omaki1(pšenica) Pirini svaljki1(pšenica),3,7,sled.6 Kumarična solata12 |
Sreda 28.9. | Vaniljev navihanček 1(pšenica)7,3 Navadni kefir7 EKO Hruška | Krompirjev golaž s hrenovko1(pšenica) EKO Domač puding1(pšenica),7 Sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 29.9. | Koruzni kosmičisled.1,8,5,7,6 Mleko7 IK Banana | Svinjski zrezki v gobovi omaki1(pšenica) Kruhova rolada1(pšenica),7,3 Zeljna solata s krompirjem12 EKO Domača limonada |
Petek 30.9. | Koruzni kruh1(pšenica) Pašteta Argeta Sveža paprika ŠSZ Planinski čaj z medom in limono | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Zeljne krpice1(pšenica),3 Čežana IK |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih