DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 17.10. | Pirina kruh1(pira, pšenica) EKO Čokoladni namaz7,6,8(lešniki) Mleko7 IK Sliva | Makaronovo (piščančje)meso1(pšenica),3 EKO Sezonska solata s fižolom12 Sok, sadje kivi |
Torek 18.10. | Polbeli kruh1(pšenica) Tunin namaz4,7 Kisla kumara12 Jabolčni sok Suho sadje ŠSZ | Svinjska pečenka Dušen riž z zelenjavo Zeljna solata s korenčkom12 EKO Pomaranča |
Sreda 19.10. | Rožičeva potička1(pšenica),3,7,8 Sadni kefir7 EKO Mandarina | Naravni puranji zrezki v smetanovi omaki1,7 Kruhovi cmoki1,3,7, Endivija s krompirjem12 EKO |
Četrtek 20.10. | Ovseni kruh1(pira) EKO Maslo7 IK Marmelada Mleko7 IK Fige | Stroganov govedina1(pšenica),10,12 IK Pisani široko rezanci1(pšenica),3 EKO Rdeča pesa Grozdje |
Petek 21.10. | Sirova štručka1(pšenica),7 Smoothi Jabolka IK | Pasulj Ržen kruh1(pšenica, rž)EKO Biskvitno pecivo z lešniki1(pšenica),3,7, Naravni sok razredčen z vodo |
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih