DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek   17.10.Pirina kruh1(pira, pšenica) EKO
Čokoladni namaz7,6,8(lešniki)
Mleko7  IK
Sliva
Makaronovo (piščančje)meso1(pšenica),3 EKO
Sezonska solata s fižolom12
Sok, sadje kivi
Torek   18.10.Polbeli kruh1(pšenica)
Tunin namaz4,7
Kisla kumara12
sadni čaj
Suho sadje ŠSZ
kostna juha z zakuho1,3,9
Svinjska pečenka
Dušen riž z zelenjavo
Zeljna solata s korenčkom12 EKO
Pomaranča
Sreda   19.10.  Štručka z sirom in šunka1,7
Sadni kefir7 EKO
Mandarina
Naravni puranji zrezki v smetanovi omaki1,7
Bela polenta1
Endivija s krompirjem12  EKO
Četrtek   20.10.Ovseni kruh1(pira) EKO
Maslo7 IK
Marmelada
Mleko7 IK  
Fige
Stroganov govedina1(pšenica),10,12 IK
Pisani široko rezanci1(pšenica),3 EKO
Rdeča pesa
Grozdje
Petek   21.10.Mlečni riž7
Čokolad. posip  
Banana
Pasulj
Ržen kruh1(pšenica, rž)EKO
Biskvitno pecivo z lešniki1(pšenica),3,7,
Naravni sok razredčen z vodo

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)