DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 24.10. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Piščančja salama Kisla smetana7 IK List zelene solate /Mandarina ŠSZ Zel. čaj | Goveji zrezki v naravni omaki1(pšenica) IK Kuskus1(pšenica) Zelena solata 12 Kaki |
Torek 25.10. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Sadni jogurt7 IK Hruška | Pohorski lonec1(pšenica) IK Kruh1 Šp. grmada1,3,7 Naravni sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 26.10. | Koruzni kruh 1(pšenica) EKO Kokošja pašteta K. kumare12/ jabolko Sad. čaj | Kostna juha z zakuho Hamburger (sezamova lepinja, mesni polpet, domača omaka, solata) Naravni sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 27.10. | Francoski rogljiček s čokolado1(pšenica),7,3 Mleko7 IK Banana | Bučna juha1. Pražen krompir IK Panirani pišč . zrezki3,1 Rdeča pesa12 |
Petek 28.10. | Ml. zdrob1,7 Jabolko | Testenine z lososom in zelenjavo1(pšenica),3,4 EKO Sirni posip7 Mešana solata12 EKO Naravni sadni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih