DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 7.11. | Makovka1(pšenica),7 Mleko7 Mandarina | Rižota iz treh žit s svinjskim mesom in zelenjavo1(pira,) Mešana solata12 Naravna limonada |
Torek 8.11. | Koruzni kruh1(pšenica) Domač tunin namaz4 Zelena paprika/ Hruška ŠSZ Sadni čaj z medom | Ješprenova enolončnica1(pšenica, ješprenj) Čokoladni puding z malinovim prelivom1(pšenica),7 Pomaranča/ naravni sok |
Sreda 9.11. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Suha salama Planinski čaj Jabolko | Goveji golaž1(pšenica) Polenta Rdeča pesa12 Sadje |
Četrtek 10.11. | Musliji s sadjem in medom1(pšenica),sled.7,8,11,6 Navadni jogurt7 Banana | Kaneloni1(pšenica),3,7 Testeninska solata z zelenjavo1(pšenica),3 Sadni krožnik |
Petek 11.11. | Rženi kruh1(pšenica, rž) Sirni namaz z zelišči7 Hruška Šipkov čaj z limono | Pečena kura Mlinci1(pšenica),3 Duš. slad. zelje1 Grozdje |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih