DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
7.11.
Makovka1(pšenica),7
Mleko7
Mandarina
Rižota iz treh žit s svinjskim mesom in zelenjavo1(pira,)
Mešana  solata12
Naravna limonada
Torek  
8.11.
Koruzni kruh1(pšenica)
Domač tunin namaz4
Zelena paprika/ Hruška ŠSZ
Sadni čaj z medom
Ješprenova enolončnica1(pšenica, ješprenj)
Čokoladni puding z malinovim prelivom1(pšenica),7
Pomaranča/ naravni sok
Sreda  
9.11.  
Mešani kruh1(pšenica, rž)
Suha salama
Planinski čaj Jabolko
Goveji  golaž1(pšenica)
Polenta
Rdeča pesa12
Sadje
Četrtek  
10.11.
Musliji s sadjem in medom1(pšenica),sled.7,8,11,6
Navadni jogurt7
Banana
Kaneloni1(pšenica),3,7
Testeninska solata z zelenjavo1(pšenica),3
Sadni krožnik
Petek  
11.11.
Rženi kruh1(pšenica, rž)
Sirni namaz z zelišči7
Hruška
Šipkov čaj z limono  
Pečena kura
Mlinci1(pšenica),3
Duš. slad. zelje1
Grozdje

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)