DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 21. 11. | Rožičeva potička1(pšenica),3,7 Mleko7 Mandarina | Polnozrnati špageti1(pšenica),3 Bolonjska omaka1(pšenica) Sirni posip7 Rdeča pesa12 |
Torek 22. 11. | Ovseni kruh EKO 1(pšenica, oves) Kokošja pašteta sled. 7,3,6 Zelena paprika / Suho sadje Planinski čaj z limono | Segedin golaž1(pšenica) Žemljica1(pšenica) Skutni desert s sadjem7 Naravni sok razredčen z vodo |
Sreda 23. 11. | Sezamova pletenica1(pšenica),11 Kefir7 EKO Banana | Puranji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica) Koruzni njoki1(pšenica),3,sled.7,6,8,11 Zelena solata s krompirjem12 |
Četrtek 24. 11. | Rženi kruh1(pšenica, rž) Puranja prsa v ovoju Zelena solata/ Jabolko Šipkov čaj z medom | Piščančja obara1(pšenica) Ajdovi žganci Polbeli kruh EKO 1(pšenica) Gosti sok s smetano7 |
Petek 25. 11. | Ajdov kruh z orehi Sir Sadni čaj z medom Hruška viljamovka | Prežganka1(pšenica),3 Domača ribja rulada1(pšenica),3,4 Dušen riž z zelenjavo Mešana solata s korenčkom12 EKO Naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih