DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20. 2. | Kokošja pašteta7,sled.3,6 Polbeli kruh1(pšenica) Paprika / hruška Sadni sok razredčen z vodo | Korenčkova juha3,9 Tortelini s sirovo omako1,3,7 Mešana solata12 Sadni sok razredčen z vodo /sadje |
Torek 21. 2. | Krof z marmelado1(pšenica), 3,7 Mleko7IK Jabolko | Ričet z zelenjavo in prekajenim mesom1(ječmen) Žemljica1(pšenica) Zdrobovo pecivo1,7,3 Sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 22. 2. | Mlečni riž Čok. posip Banana | Zelen. juha1 Paniran sir1,7,3 Testen. Solata1,3,7 |
Četrtek 23. 2. | Polnozrnata žemlja1(pšenica) Salama piščančja prsa in sir7 List zelene solate ŠSZ /Klementina Sadni sok razredčen z vodo | Svinjski zrezki v naravni omaki1(pšenica) Kuskus z zelenjavo1 Zeljna solata s fižolom12 EKO Limonada |
Petek 24. 2. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Maslo7 in med Mleko7 IK Jabolko | Goveji golaž1(pšenica) EKO Polenta Kivi Naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih